blank_53
fftv
Вторник, 29 Януари 2013 16:08

Diapason Records на 16 години

Оценете
(1 глас)
Днес компания Diapason Records отбелязва своя 16-и рожден ден. През тези години тя се е наложила като една от водещите фирми на музикалния пазар в България. Има особена заслуга за продуцирането на някои от най-големите имена в жанровете попфолк и фоклор. Компанията може да се похвали и с организирането на редица концертни изяви на големите балкански звезди в и извън границите на държавата ни.
Diapason Records е създадена на 29 януари 1997 от Ненчо Касъмов и за това време е успяла да си утвърди на една от най-значимите музикални компании у нас. Основните дейности на фирмата са менажиране, продуциране, издателство и разпространение на музикални аудио-визуални продукти.
Днес Diapason Records продуцира едни от най-големите имена в попфолка, както и редица млади изпълнители. В каталога на компанията понастоящем са Тони Стораро, Азис, Теодора, Кондьо, Рени, Ерик, Славена, Dillan, Антонина, Анна, Мира, Веселина, Кристина, Джорджиа, Наско Терзиев, Живко Добрев, Петьо Стратиев, Марая, Адриана, както и оркестрите Nazmiler и К2.
Компанията отделя голямо внимание и на стойностни изпълнители в жанра български традиционен фолклор и продуцира имена като Гуна Иванова, Румяна Попова, дуета Севдалина и Валентин Спасови и други. Освен това компанията има в каталога си и много млади изпълнители на фолклорна музика - Руми Михалева, Дения Пенчева, Яна Добрева, Никола Тодоров и Мила Рангелова.
Освен приноса за успехите на родните звезди Diapason Records може да се похвали и с реализацията на над 200 успешни концертни изяви на територията на България и в чужбина на певците от каталога си, както и на водещи изпълнители от съседни балкански страни.
Прочетена 12047 пъти