blank_53
fftv
Четвъртък, 07 Декември 2017 11:39

Рецептите на Алекса

Оценете
(0 гласа)

Воденички с масло

1кг пилешки воденички
30гр. масло
скилидки чесън на вкус
червен лют пипер
черен лют пипер
сол

Воденичките се почистват и измиват.
Сваряват се. /най-добре в тенджера под налягане за 30 мин/
В тиган се слагат 2 с.л. олио и нарязания чесън.
Добавят се воденичките и се запържват леко.
Овкусяват се с подправките и сол на вкус.
Накрая се прибавя маслото и  се сервират.
Гарнират се с резен лимон и се поръсват с нарязан магданоз.

Плодови шишчета

Това е перфектният лек и здравословен десерт или закуска. Всичко е въпрос на фантазия – взимате бамбукови шишчета – най-добре от по-дългите – и нанизвате предпочитаните от вас плодове като редувате видовете. Можете да гарнирате по различен начин.

Пълнени яйца

Необходими продукти:

6 бр. яйца
2 с.л. майонеза
1 ч.л. горчица
100 г настърган кашкавал
черен пипер, сол

Яйцата се сваряват, белят и разделят на две. Жълтъкът се смесва с майонезата, горчицата, кашкавала и черния пипер. Посолява се на вкус. С шприц се пълнят половинките белтъци. Можете да експериментирате с вида горчица, сиренето и подправките.

Шаран на фурна

Продукти:

1 шаран около 2 кг
морков- 1бр.
праз 1 стрък
1 и 1/2 ч.ч. орехи
1/2 ч.ч. ориз (към ориза могат да се добавят гъби)
олио за запържване
девесил и сол на вкус
1/2 ч.ч бяло вино

Шаранът се почиства от люспите и вътрешностите, осолява се и се полива с оцет. Така маринован престоява около 6 часа. Задушават се празът/1/4/, моркова и ориза, долива се 1 ч. чаша вода и 1/2 ч. чаша бяло вино и се изчаква оризът да поеме течността. След това плънката се сваля от котлона и се добавят смлените орехи. Рибата се поставя в намазана с олио тава, реже се останалия праз и се нарежда като канапе за рибата. С така приготвената плънка се напълва шарана и се зашива. Остатъка от плънката се разпределя в тавата, налива се вода, колкото да покрие ориза. Завива се с фолио и се пече на умерена фурна около 1 час, след което се маха фолиото и рибата се запича докато стане златиста. Гарнира се с лимон.

Прочетена 391 пъти