• office@fantv.bg

Вече е факт най-новата песен на Веси Бонева – “Следи“, в която тя се изявява заедно с талантливите фолклорни изпълнителки Ива и Велислава Костадинови. Парчето ще ви потопи в една интересна история, свързана с завръщане към българското културно наследство и традиции.

“Следи” е музикална колажна история, която преплита миналото и настоящето. Тя разказва истории от родовете на българите, отразявайки миналото и корените ни. Песента носи със себе си неповторимия дух на българската музика и ни пренася към смисъла на културното наследство, което носим в себе си.

“Следи” е смесица от българско фолклорно изкуство и съвременни музикални тенденции. Това е музикална песен, която ни пренася в миналото и ни показва нашия родов път.

„Надяваме се, че тази песен ще бъде наистина вдъхновяващо преживяване за всички слушатели и зрители.“, споделиха изпълнителите.

Песента е написана от Светлин Къслев и Веси Бонева, съчетавайки елементи от българския фолклор с модерен подход. Текстът е дело на Веси Бонева, Светлин Къслев и Ива Костадинова.

Специално участие в песента заемат двете сестри – фолклорните изпълнителки на Diapason Records – Ива и Велислава Костадинови, които вдъхновиха и заредиха енергията на песента с гласовете си и натурална българска красота.

Видеото е дело на Buddubbaz Tape Company, като този път в режисурата участие взима и Веси Бонева.

В клипа участват и част от танцьорите от “Майсторите на танца”, като този път се включват със силно актьорско присъствие. Те пресъздават българската традиционна “седянка”, която е олицитворявала събирането на младите хора, готови за женитба, около огъня.

Специално участие във видеоклипа на “Следи” заема един от финалистите в “Гласът на България” – Калоян Николов. Изявявайки своите актьорски, а не певчески способности, той представя връзката и е “моста” между новото и старото, преплетени в завръщане към ценностите и стойностни културни същности на идното поколение.

Локациите, които виждаме във видеото са две. Първата – Бутиков комплекс Forest Houses в гр. Годеч, пресъздава модерния и луксозен свят. Втората – музей „Стойова къща“ в гр. Радомир ни пренася в автентичната, красива, българска обстановка. „Специални благодарности трябва да изкажем на хората от двете локации, които ни посрещнаха много топло и бяха съпричастни във всяко едно отношение с нас и нашите емоции по време на снимките“, споделиха изпълнителките.

„Добри хора, добри резултати“ е мотото на Стилиян Чомаковски, на когото изпълнителите благодарят за подкрепата, която той оказва, по създаването на видеореализацията към песента „Следи“. Можете да гледате видеото в ефира на ФЕН ТВ.

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.