• office@fantv.bg

Дъбенската група представи видеото към своята авторска песен „В гора ми лежи“, включена в дебютния им албум „Спомен от Тракия“, който излезе през миналата година.Премиерата на клипа се състоя в ефира на Фен Фолк ТВ.

„В гора ми лежи“ е от северняшката фолклорна област, авторските текст и музика са дело на акордеониста Румен Начев, а за аранжимента групата се доверява на Ангел Ефтимов. Режисьор на клипа е Ненчо Касъмов.

Видеоклипът към авторската песен е заснето в Дядо Стояновата воденица в град Сопот, която е емблематична за българското минало. Мястото е описано от Иван Вазов в романа му “Под игото” и има историческа и сантиментална стойност. В града на Патриарха на българската литература я наричат още Бойчовата воденица по името главния герой в романа Бойчо Огнянов. Именно заради това групата от каталога на Ара Мюзик избира точно тази локация.

„Ние винаги се стремим да представяме качествен краен продукт на почитателите на фолклора. За това заедно работим усърдно и всички от групата взимаме участие в творческия процес, било то за музика, текст или аранжимент, всички имаме идеи. Искаме клиповете да се заснемат на специални локации, свързани с българското и хората да не забравят своята история.“, споделя част от групата.

Видеото на „В гора ми лежи“ на Дъбенската група може да гледате в ефира на Фен ТВ, както и в официалния YouTube канал на Фен Фолк ТВ. Песента е налична и в музикалните платформи Spotify, Deezer, Tidal, Apple Music и други. 

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.