• office@fantv.bg

Броени дни преди най-светлите празници Дъбенската група поднася специален подарък за всички почитатели на фолклора. Видеото „Мела мома разни двори“ можете да гледате в ефира на Фен ТВ и Фен Фолк ТВ.

„Мела мома равни двори“ е автентична коледарска песен от село Дъбене. Тя има специфичното звучене на карловския регион. За аранжимента Дъбенската група се доверява на Ангел Ефтимов.

Любопитен факт е, че Дъбенската група първоначално е създадена като коледарска група, която обикаля селото по време на празниците и пее акапелно. В последствие те се преориентират към представяне на песни от всички фолклорни области. Отминаващата 2022 година се оказа доста успешна за тях. През март заедно с продуцентите от Ара Мюзик те реализираха първия си албум „Спомен от Тракия“, а през август получиха III-та награда на престижния конкурс „Пирин Фолк“. Те решават да направят достоен завършек на годината, записвайки любима коледарска песен.

Видеото към песента „Мела мома равни двори“ е заснето Бухалов хан – една от емблематичните възрожденски къщи в красивия комплекс „Старинно Карлово“, който е реставриран и представлява център за занаяти и културни традиции.

В клипа взимат участие първокласници от СУ „Васил Левски“ в град Карлово.

Режисьор е Ненчо Касъмов.

Видеото на „Мела мома равни двори“ на Дъбенската група може да гледате в ефира на Фен ТВ и Фен Фолк ТВ, както и в официалния YouTube канал на Фен Фолк ТВ. Песента е налична и в музикалните платформи Spotify, Deezer, Tidal, Apple Music и други. 

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.