• office@fantv.bg

Днес в 12:30 ч. в ефира на Фен Фолк ТВ своята официална премиера направи емблематичната македонска песен “Стар мерак” в изпълнение на талантливия народен певец Стоян Петков. Песента е позната със своето шлагерно звучене и се пее от малки и големи вече толкова години, а самия фолклорен изпълнител предлага един нов прочит със съвременен аранжимент, който вплита модерното и автентично стилизирано звучене на песента.

Самата песен изпълнителя взима от Малинка Янева, дъщеря на големия композитор Димитър Янев, която му гласува своето доверие за записа на песента с нова интерпретация. Аранжимента пък е дело на Виктор Йорданов – Кардама.

Видеоклипа към песента “Стар мерак” е сниман в храм Успение Богордично, Кюстендил като режисьор на лентата е продуцента на музикална компания “Диапазон рекърдс”, г-н Ненчо Касъмов.

Участие във видеоклипа взимат младите танцьори от ФА “Родолюбие”, Кюстендил с художествен ръководител Васил Василев. Стоян Петков споделя своето вълнение и любов с която е създал песента и пожелава на всички приятни минути с неговата нова фолклорна интепретация, която може да гледате от днес в ефира на Фен Фолк ТВ – Българското сега и завинаги!

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.