• office@fantv.bg

Премиера днес направи дългоочакваната песен на Емилия – „Българи-юнаци“. Това е първото самостоятелно парче, което ангелогласната изпълнителка пуска след няколко успешни дуета. Самата звезда признава, че проектът ѝ е коствал дълги години усилена работа, през които е записвала песента безброй пъти, без да е доволна от финалния резултат.

„Имам тази песен от 5 години. Записвала съм я над 10 пъти и все нещо не ми харесваше. Когато я чух за първи път, си беше готино трап парче. Съпругът ми тогава предложи на Costi да сложи гайди – наистина стана много интересно и дотам. После животът ни поднесе не толкова хубави неща, изправянето след тях беше тежко и забравих за песента. През тези години съм си я слушала милион пъти и се питах какво още ми липсва, за да я представя на почитателите си, след това дойде пандемията и пак остана на заден план. След като забременях, отказах цигарите и така девет месеца. Никога повече не запалих цигара и до днес. Един ден в студиото реших пак да пробвам и да запиша 5-годишната си песен. Гласът ми се беше изчистил от цигарите и беше кристално чист. Звучах уникално! Много се изкефих и я записах на един дъх. Costi също промени някои неща по аранжимента.“– сподели тя в социалната мрежа Instagram.

Емилия е изключително развълнувана да представи „Българи-юнаци“ на феновете си и се надява патриотичното послание на песента да трогне всички българи по света и у нас.

„Ето това е моята самостоятелна песен – получи се най-накрая! И ето дойде моментът на истината. Ако кажа, че не се вълнувам, ще излъжа. Вълнувам се като малко дете, защото ми е много на сърце, защото пак имам песен с послание. Патриотично послание към всички българи тук и по света. Където и да се намирате, в която и точка на света, да знаете, че с тази песен ви докосвам. Исках да я пусна през февруари, това е месеца на моето щастие – Жоржина. Тя е вдъхновението ми. Първият ѝ рожден ден и първата ми самостоятелна песен от доста години насам. Подарявам ви я с гордост и благодарност.“– написа фолкзвездата.

„Българи-юнаци“ е по музика и аранжимент на Costi Ionita, а текстът е на Мариета Ангелова.

Впечатляващото видео е заснето от Валери Милев. В него участие взимат Ансамбъл “Българе” и балет Fame.

Може да гледате „Българи – юнаци“ в ефира на Фен ТВ.

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.