• office@fantv.bg

Кралицата на баладите Еми Стамболова бе тазседмичния „Звезден гост“ на Фен ТВ. Талантливата изпълнителка разказа в изключително откровен разговор какво е мнението и за съвременното състояние на попфолка, как се отнася към пеенето на плейбек, какви нови проекти подготвя и още много интересни неща.

Еми Стамболова винаги е държала да пее на живо по време на своите участия и признава, че не би могла да си представи да пее на плейбек.

„Не мога да пея на плейбек. За мен една песен не може да се изпее по един и същи начин всеки път.“, сподели гласовитата изпълнителка.

Тя бе категорична: „Пеенето на плейбек за мен е да излъжеш хората срещу себе си!“


Що се отнася до избора на песните си Еми Стамболова призна, че никога не е робувала и няма да робува на това да е комерсиална. Тя призна, че обожава баладите и това са любимите й песни. А когато трябва да направи някое по-бързо парче, й е доста по-трудно.

Еми Стамболова, която има 30-годишна кариера, направи оценка на съвременното състояние на попфолка, който според нея е доста променен. Тук не става дума само за липсата на пеене на живо, а и за цялостното поведение на артистите „В момента не може да се разбере певци ли сме или трябва да сме или циркаджии!“, сподели в безкомпромисния си стил изпълнителката.

Тя не одобрява промяната и в музикално отношение. „Всичко е едни електронни звуци, електронен глас, няма го онова хубавото, което да те жегне. Попфолкът вече е само бизнес, не е само фолк музика.“, довери още Еми Стамболова.

Самата тя разказва как нейната кариера в попфолка започва на шега. В началото, още като тийнейджър изпълнява поп музика и планира да замине в Норвегия, където да пее. Тогава баща й, който трябва да даде съгласието си, тъй като тя е непълнолетна,  не подписва документа и тя не отива в скандинавската стана. Налага й се за две седмици да промени изцяло репертоара си и да научи попфолк песни, за да почне да се изявява по заведенията у нас. „За 15 дена трябваше рязко да сменя жанра. И всичко започна за мен като един голям майтап. Исках да опитам, да видя какво е да работя в заведение, да видя какво е. Този начин ми хареса! Ако някой тогава ми беше казал, че след 30 години ще работя и че хората ще слушат Еми Стамболова, щях да му се изсмея в лицето!“, разказа изпълнителката с кадифения глас.

Тя  признава, че макар и да има вече толкова богат опит на сцената, не престава да изпитва вълнение преди всяка своя изява: „До ден днешен на мен продължава да ми трепери под лъжичката. Сама на себе си съм си обещала, че когато това спре, аз сама ще спра да пея.“, каза в ефира на Фен ТВ изпълнителката.

Еми Стамболова не вярва в клишето, че приятелства в попфолка няма. Тя признава, че е в перфектни отношения с всичките си колеги, но най-близки са й тези от 90-те, така наречените ретро певци.

Еми Стамболова не е много съгласна с определението ретро и се пита дали в Гърция биха казали на Василис Карас, че е ретро или пък на Лепа Брена в Сърбия. Въпреки това тя смята, е ретро партитата са много успешни и имат голяма посещаемост, а всички, които са там, знаят песните наизуст независимо, че някои даже не са били родени, когато са издадени тези парчета.

През 2022 г. Еми Стамболова се завърна с дуетна песен с Тим Благоев, за която тя разказа интересна история. Всъщност с колегата й тя не с познавала – всеки записал своята партия поотделно – тя – в България, а той – в Лондон. Запознали се чак на снимките на клипа, но всичко преминало чудесно и песента се поучила прекрасно.

Тази година певицата направи и голямото си завръщане на сцената на престижния фестивал „Пирин фолк“ на неговото 30-то юбилейно издание. Приема изработването на една фолклорна песен като голяма отговорност и винаги подходжда с голямо внимание към народната музика. Тя не очаква песента „Бащин завет“ да се приеме толкова добре и е щастлива, че журито я оценява и получава две награди.

Еми Стамболова разкри за първи път в ефира на Фен ТВ, че подготвя специална песен, посветена на двете й дъщери.

Тя разказа за актуалната си песен – баладата „Нарисувано сърце“, че я имала от 8 години, но едва сега дошъл момента да я представи на публиката.

Харесваната певица не се възприема като звезда и признава, че за нея „звезда означава да си близко до хората“. Еми Стамболова призна, че от скоро е близо до хората и в  социалните мрежи, където е изключително активна там и всички нейни фенове могат да се информират за всичко актуално, което се случва с нея.

Какво още сподели Еми Стамболова в рубриката „Звезден гост” по Фен ТВ вижте във видеото.

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.