• office@fantv.bg

Есил Дюран беше категорична пред камерата на Фен ТВ, че за огромно нейно съжаление, идентичността в попфолка се е изгубила през годините и много от новите изпълнители звучат и изглеждат еднакво. Дивата сподели, че за нея е много по-интересно когато младите певци останат естествени, както във външния си вид, така и в пеенето.

„Колко ми се иска да кажа, че всички се отличават с нещо характерно, но като се замисля не е така. Дори самата аз, която имам интерес да ги запомня, защото това са хора, които работят в нашия бранш, ние трябва да знаем какво се случва, на мен ми е трудно да ги различа. Най-страшното е, че и естетичните намеси допринасят за това и голяма част от моето поколение да се унифицират и да влязат в „униформата“. Това не е хубаво! Защото да си оставиш нещо свое е най-сладкото. Хората да те запомнят. Като кажат Есил Дюран, няма да те сбъркат със сто други.“ – откровена беше звездата по време на интервюто си в „Звезден гост“.

Есил Дюран смята, че и качеството на предлаганите песни значително е намаляло. Типично в свой стил фолк изпълнителката заяви, че на моменти и е трудно да различава кой пее.

„Когато започвах аз попфолка беше много мелодичен. Правеха се много кавъри и покрай тях постепенно започнахме да правим собствена музика. Тя се базираше на мелодиката на сръбската, гръцката и турската песен. Но младите в опита си да покажат своите щрихи на новото, на свежата енергия, те малко забравиха какво е мелодията на песента и вече не е песен, а е просто някакъв звук. Разбира се и ние от моето поколение певци започнахме да се увличаме по това, което обаче беше грешка. Аз също съм го правила. Случвало ми се е да започне песента и да не знам коя е. Всяка песен трябва да има мелодия и да се отличава. Сега ако ми пуснат няколко нови песни една след друга, аз ще си помисля, че една певица ги пее.“– сподели Есил Дюран в ефира на Фен ТВ.

Какво още разкри Есил Дюран в студиото на „Звезден гост” по Фен ТВ вижте във видеото.

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.