• office@fantv.bg

Иван Паланов представи новата си песен „Биляна мома хубава“ заедно с лайв версия, заснета в родния му Велинград по време на събитието „На мегдана с Фен Фолк ТВ“. Песента е подарък от големия Никола Ваклинов.

Това е първият проект на лъчезарния изпълнител на Ара Мюзик, който излиза след издаването на дебютния му албум „Хоро се вие“ през месец юни тази година.

Песента е по музика и текст на доайена на македонската музика Никола Ваклинов. Тя е изключително въздействаща и това се дължи на факта, че разказва истинска история, преживяна от автора. Аранжиментът е дело на македонския композитор Сашко Митковски.

Никола Ваклинов предлага няколко композиции на Иван Паланов, но той остава запленен от „Биляна мома хубава“ и без колебание избира нея.

„Много залагам на тази песен. Смятам, че е изключително въздействаща. Професионалисти от областта на фолклора са категорични, че припевът е гениален заради уникалната подредба на стиховете. Те са на мнение, че по един неповторим начин се възпява женската красота, без да с използват клишета и стереотипи.“, каза Иван Паланов.

Видеото на „Биляна мома хубава“ на Иван Паланов може да гледате в ефира на Фен Фолк ТВ и Фен ТВ, както и в YouTube:

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.