• office@fantv.bg

Атрактивната Камелия бе нашият „Звезден гост“ тази седмица. Огън момичето на попфолка сподели в ефира на ФЕН ТВ своето мнение за нивото на шоубизнеса у нас, какво е да пееш на плейбек и какво значение има скандала. Тя призна, че работи по книга за живота си, която се надява скоро да е факт.

Камелия, която е всепризната царица на сцената и шоуто, изрази мнение за нивото на шоубизнес у нас:

Да уточним какво е шоу в България! Между сеир и шоу има голяма разлика! Мисля, че повече се търси сеира напоследък, защото шоуто е концептуално измислено нещо, което да поднесеш на публиката, така че да бъде очарована. А това да смъкваш панталона на някой клиент или да качваш една сюрия хора при теб на сцената, защото просто си засичаш времето и да ти минат записаните песни и песни на колеги дори… Да ги събличаш голи, да правиш лицеви опори и да се връзваш нагоре с краката – това за мен е повече сеир, отколкото шоу. Така че аз съм „ЗА“ шоуто, но нивото доста се промени и сеирът измести шоуто!“, сподели чаровната фолк дива.

Колкото и да са противоречиви мненията по въпроса дали изобщо има шоубизнес у нас, Камелия бе категорична, но призна, че не й допада фактът, че успяват само най-безскрупулните, а не най-талантливите.

Има шоубизнес в България и аз съм един от представителите на този шоубизнес. Мисля, че след като оцелява толкова години, има си сериозен шоубизнес. Въпросът е, че не се канализира правилно – всеки дърпа, всеки скубе, всеки набутва…. Някак разпиляно стои. Щеше ми се във времето да бяхме създали една гилдия. Не едно момиче, което до вчера просто е ходело редовно на дискотека, днес записва мои песни, на мои колеги песни и тръгва по участия, вече е звезда, има претенции и казва: „Ония пенсионерки там да изчезнат!“. Да не се случва това! А наистина да пробиват хора, които имат качества, които са талантливи! Но до популярността достигат най-нахалните, най-безскрупулните, тези, които са готови на най-много компромиси и тези, които постоянно свалят нивото. Това дебалансира този шоубизнес!“, подчерта Камелия.

Относно пеенето на плейбек, тя смята, че това е решение на всеки един изпълнител.

„Плейбекът е личен избор. Плейбекът е нещо, с което, с чистото си съзнание, лъжеш публиката. Така че моят личен избор е да не лъжа публиката. Когато застана очи в очи с публиката, аз искам да работя това, което е моето призвание – да съм певица. Лошото е, че плейбекът опорочи цялото това нещо и вече плейбекът се приема като норма, като даденост, а някой, като пее на живо, го гледат малко странно, като че ли прави нещо нередно!“, категорична бе тя.

Камелия, която определено знае как да провокира, но винаги залага на премерена доза скандал, сподели своето мнение и по този въпрос.

 „Скандалът е хубаво нещо. Той съществува особено в шоубизнеса. Но то е хубаво, когато има почва, когато има съдържание. Скандалът може дори да бъде режисиран, но да бъде стойностен, да има съдържание. Сеирът си е просо сеир… Шоу, скандал и режисиран скандал са големи понятия, които в световния шоубизнес се управляват много умело. Но няма сеир! Там има шоу, има концепция, има скандал, но всичко се знае защо се прави.“, каза хитовата изпълнителка в ефира на ФЕН ТВ.

Тя не крие, че съжалява за това, че в днешно време сякаш по-важни са гледанията, лайкове, отколкото всичко останало:

„Стигнахме дотам, че да броим цифри и да не слушаме музика!“

Относно това дали в днешно време с навлизането на социалните мрежи, е по-лесно да станеш популярен, тя смята, че колкото има позитивно влияние, толкова и отрицателно. Според нея са нужни много повече фактори, за да станеш истинска звезда.

„С една песен в музикалните платформи, в електронното пространство за една вечер човек наистина може да направи хит и да стане популярен. Но за да станеш звезда си е нужно много бачкане, здраво дупе и много постоянство.“, убедена е русокосата дива.

Камелия отговори и на многото зрителски въпроси как се е решила да напусне голямата музикална компания, където стартира кариерата й. Тя призна, че е била провокирана, защото е имала несъгласие със статуквото.

„Когато си един от стълбовете в този жанр и след това се появят млади, амбициозни и жадни за слава хора, които са съгласни на всичко, които влияят на взаимоотношенията на едни партньори от миналото, които са градили заедно нещо успешно, няма как да съм съгласна с тези нови условия. Не може след като човек е извървял такъв път и успешно е стигнал донякъде, след това изведнъж да се променят условията и да те притискат до стената. Така че с голямо желание си тръгнах, изчаквайки да ми свърши договора.“, разказа тя.

Тя обаче признава, че не е категорично против работата с музикална компания.

„Моето напускане от една такава голяма фирма показа, че навън също има живот за артистите, стига артистите да знаят какво искат и как да го направят. Не казвам, че не може да се работи в синхрон и в добри взаимоотношения с фирма, която да ти бъде издател или продуцент, но трябва да има диалог. Когато има тотално разминаване, по-добре човек да е навън.“, сподели тя.

Камелия призна, че все пак е имало и нещо положително във времето, когато имаше само големи музикални лейбъли.

 „Когато имаше големи компании, имаше повече дисциплина и нямаше чак такава простотия. Докато сега, всичко се юрна, всеки си мисли, че показвайки го някъде в пространството е звезда, брои лайкове и вече става велик и то стана нещо страшно! Но ще видим и това докъде ще доведе!“, каза тя.

Камелия е убедена, че най-ценни са наградите на публиката.

„Наградите са връх в кариерата на всеки един артист, особено, ако са дадени от публиката. Аз оценявам награди, които са били свободни от професионални взаимоотношения, вътрешнофирмени награди и т.н. За мен наградата, която ти дава публиката във времето, е най-ценна, защото тя може да ти бъде както най-големия критик, така може да ти бъде и много полезна, ако си се научил да чуваш публиката.“, сподели русокосото изкушение в рубриката „Звезден гост“.

Камелия разказа, че внимателно подбира песните си и иска винаги да има послание в тях.

„За мен е много важно, когато чуя песента, да ме завладее, да ме разчувства или да ме накара да се чувствам весело. За мен е важно песента да ми предизвика емоция, а не да я преживея лично.“, разказа тя.

За нея обаче е от съществено значение винаги да предаде специфична емоция на всяка отделна песен.

„Опитвам се да дам най-подходящата емоция, в момента, когато съм на запис… Аз във всяка песен звуча индивидуално. При мен няма едно универсално пеене във всяка една песен.“, довери тя.

Относно зрителските въпроси дали скоро ще зарадва феновете си с албум, тя сподели, че работи по него, но не иска да се ангажира със срокове.

„Албумът е почти готов. Но спирам да говоря предварително, защото много често думите ми се тълкуват погрешно. В днешно време рядко се издава нов албум, а на мен целта ми е да издам албум не само с издадени песни, а да има вътре и нови песни, за да може хората, които искат да присъства в тяхното ежедневие и да си го пуснат, когато пожелаят, не само в интернет платформите, наистина да чуят и нещо ново, да ги зарадвам.“, сподели огън момичето на попфолка в ефира на ФЕН ТВ.

Освен песните си Камелия внимателно подбира и артистите, с които си партнира.

„Обичам да има праг не хигиена. Не с цената на всичко да изпея някакви простотии и да ме е срам от мен самата, само и само да се пласирам някъде. Трябва нещо да ме грабне. Нещо, което ми е свежо, ново, различно.“, обясни тя.

Любопитно е, че Камелия вече е започнала да пише книга за живота си, но не иска да поставя конкретни срокове кога ще бъде готова.

„Започнала съм я. Но усетих, че имам нужда от някой, който да е редактор. Не искам да споделям неща, които са чели, искам да споделя нещо, което е моята същност, моя път, моя болка, моя радост, моя трудност…където съм си удряла главата, където съм падала, където съм била щастлива, където съм била объркана, където съм била щастлива. Всички тези неща, които не са попадали в интервюта, които не съм била готова да споделя в интервюта, едни фундаменти в живота ми, едни тежки моменти… Осъзнах, че имам нужда от редакторска подкрепа. Аз ще кажа факти, но трябва да бъдат добре поднесени за читателя.“, сподели фолк дивата.

Любимото място на Камелия е домът й, където се чувства най-добре. Тя признава, че е домошар и не обича да излиза на дискотека или ресторант. Тя не готви, защото си има персонален готвач – мъжа й. Но много обича да мие чинии, да подрежда масата. Адски много й харесва да украсява дома си и се похвали, че е направила приказна коледна украса.

„Въпреки че съм известна певица, съм жена преди всичко и обичам да създавам домашен уют!“, сподели красавицата в „Звезден гост“ по ФЕН ТВ.

Колкото до перфектната си форма Камелия призна, че до някаква степен може и да се дължи на ген, но преди всичко зависи от специалните храни, които консумира.

„Бях веганка, била съм вегетарианка, гладувала съм, била съм суровоядка в даден период – пробвала съм всичко. Установих, че животът е голямо удоволствие и че всичко, което те заобикаля и имаш възможност да опиташ, трябва да го опиташ. Но трябва да бъдеш разумен. Има го гена, не го отричам. Но моята храна е специфична – тя е без консерванти, без антибиотици, без хормони. Имам персонален готвач – мъжа ми. Качеството на храната е от значение, начина на приготвяне и най-вече любовта, с която се приготвя.“, разказа изпълнителката.

Камелия призна, че вярва в доброто и винаги, когато може, помага с участието си в благотворителни каузи или по друг начин. Тя вярва, че всеки човек се ражда, носейки в себе си повече добро.

„Доброто не е свързано само с благотворителност в дадена кауза. Доброто е навсякъде. Лошото е, че в този забързан свят, в този свят на консумация, някак си доброто отстъпва, някак си се забравя и се сещаме за него само по празници, по Коледа, само, когато ножът е опрял до кокал. А доброто е ежедневие, във всеки един момент има нужда от добро! Светът има нужда от добро! Така че, когато мога, помагам!“, сподели тя в студиото на ФЕН ТВ.

Какво още разкри Камелия в студиото на „Звезден гост” по Фен ТВ вижте във видеото.

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.