• office@fantv.bg

Лия никога не е искала да бъде певица. Това сподели самата тя по време на интервюто си в „Звезден гост“ по Фен ТВ.

„Това не е било моя мечта, наистина, но Господ си има някаква мисия – нещо, с което се ражда всеки един човек. В това съм абсолютно убедена с всяка една изминала година. Музиката е била непрекъснато около мен, от малка, от много малка всички са ми казвали изпей нещо.“ – откровена беше топзвездата пред камерата на Фен ТВ.

Талантливата певица от зората на попфолка сподели, че от малка е закърмена с народната музика и с нея е започнало развитие ѝ като изпълнител.

„Аз съм израснала с народна музика – вкъщи моите родители пеят прекрасни македонски песни, така че моята закалка от самото начало е от семейството. След това в детската градина, в училище, повечето от моите приятели и съученици казваха стихотворения, а аз винаги бях с някоя песен, защото явно ми се е получавало.“– сподели чаровната изпълнителка в ефира на ФЕН ТВ.

Благодарение на народната музика Лия била забелязана и от бъдещите си продуценти.

„Преди 30 години хора на радио „Благоевград“ трябваше да свири и да прави беквокалите на първия фестивал „Пирин Фолк“ в Сандански и аз случайно попаднах на тази голяма сцена. Там за първи път са ме видели Виктор и Ненчо Касъмови и след седмица-две, след като фестивалът свърши, по не знам какви пътища, може би пак свързани с радиото, успяха да ме открият. Тогава нямаше мобилни телефони и аз бях много изненадана, когато двама господа, в лицето на Виктор и на Ненчо, ме откриват в Благоевград и ми казват: „Ние искаме да стартираме първата музикална компания в България и идваме при Вас с идеята да Ви предложим договор.“– припомни си Лия по време на участието си в „Звезден гост“.

Труден бил преходът от народна музика към попфолка, а и родителите ѝ не били много съгласни от рязката смяна на жанра.

„Започвайки да пея нещо по-различно от народна музика, звучах сигурно много странно. Всичките ми изпълнения сигурно са били много странни, но постепенно тогава се зароди моят интерес към малко по-различната музика, т.е. там е любовта, там е корена, в македонската музика. Но изведнъж чух, че има нещо по-различно около мен, което ми хареса, допадна ми. Но имах голям сблъсък с моите родители, защото започнахме да пеем с една моя състудентка. Имаха оркестър с нейни братовчеди, репетирахме в мазето. Пеехме Лепа Брена, Драгана Миркович, развихряхме се, искахме да пеем такава музика. Мама и тате казват – „Как може, ти не си родена за такова нещо!“ и се получи един сблъсък на мнения. Но нетипично за моята зодия, тогава отстоях моето си. Казах, че някак си наистина ми харесваше да пея такава музика.“– сподели Лия в ефира на Фен ТВ.

Какво още разкри Лия в студиото на „Звезден гост” по Фен ТВ вижте във видеото.

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.