• office@fantv.bg

Снощи Лия направи своеобразно завръщане на голямата сцена, като представи в НДК цели два албума само с авторски композиции. Водещ на събитието, което бе разделено на две части, беше Драго Драганов. В първата част Лия изпълни нежните и чувствени балади от албума „Това остава“ на живо с бенда на Васил Чергов – V-Band, a за фолклорната част с албума „Българка“ към нея на сцената се присъединиха и танцьорите от ансамбъл „Чинари“.

Тони Димитрова, която беше сред гостите, го определи като „много красив и искрен концерт“, но той беше и също толкова личен и сантиментален. Няколко от песните, които Лия изпълни, са посветени на нейните любими хора. „Сини очи“ е за съпруга й Георги, „Дар от Бога“ – за дъщеря й, а „Песен за мама и татко“ е направена по случай 60-годишнината от сватбата на родителите й. Не по-малко вълнуващ момент за цялото семейство беше качването на сцената на дъщерята на певицата, която носи нейното име. 17-годишната Лия Вълканова учи в Частна професионална гимназия по сценични изкуства „Акатамус“ и за първи път пя с бенд, като беше избрала да изпълни песен на Кристина Агилера, а представянето й определено даде заявка, че тя ще продължи пътя на майка си и би могла дори да задмине нейните успехи.

Събитието напълни Зала 2 на НДК, като събра роднини, приятели, колеги, всички автори на песните, на които Лия обърна специално внимание, и почитатели на обичаната изпълнителка. Голяма група пристигна специално от родното й село Чучулигово. От там е и чичо й Ангел, на 93 г., който още преди месеци, когато разбрал за концерта, потвърдил, че ще присъства. И наистина дойде – с голям букет цветя. От първите редове я аплодираха още Васил Найденов, Катя и Здравко от дует „Ритон“, Емилия, Джина Стоева, Рени, Цветелина, Дарко и DJ Теди Джорджо.

По време на снимките и раздаването на автографи след концерта в лични разговори Лия получи стотици молби да не прави повече такива паузи и да не спира да радва с присъствието и песните си.

снимки: Ангел Петков

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.