• office@fantv.bg

Нова мултиплатформена поредица стартира тази събота в ефира на националната фолклорна телевизия Фен Фолк ТВ. „Магията на традициите: 30 години Пирин Фолк“ е посветена на международния фолклорен фестивал “Пирин Фолк” Сандански и неговото 30-то юбилейно издание. Всеки от епизодите ще представя различни гледни точки, спомени и неразкривани досега любопитни факти от историята на Фестивала. А зрителите ще могат да ги проследят както в телевизионния ефир, така и в онлайн каналите и социалните профили на медията.  

В студиото на „Магията на традициите: 30 години Пирин Фолк“ ще гостуват едни от най-изявените фолклорни артисти, композитори, хореографи, текстописци и въобще личности, свързани по един или друг начин с историята на Фестивала. Всеки от 30-минутните телевизионни епизоди предлага на зрителите среща с трима гости, сред които са имена като изпълнителите Володя Стоянов, Георги Гоцев, Лия, Гуна Иванова, Райко Кирилов, композиторите Димитър Динев, Светослав Лобошки и Валери Димчев, поетесите Катя Кирянова и Надежда Захариева и много други. Към интригуващите им разкази и забавни истории се представят и емблематични изпълнения от сцената на Летния театър в Сандански.

“Проектът е интересен с това, че събира на едно място тази палитра от хора, неизменна част от  историята на “Пирин Фолк”, като с някои от тях ни връща и 30 години назад – в самото му начало. По своята същност Фестивалът е единствен не само за България, но и за Балканите – сцена, която е дала старт в кариерата на не един и двама артисти. Именно с една част от тези хора искаме да срещнем телевизионните зрители и последователите ни в социалните канали, за да ги потопим в “магията на традициите“, част от която сме и ние вече седем години като организатор.” – казват от екипа на Фен Фолк ТВ.

Премиерно епизодите на авторския проект „Магията на традициите: 30 години Пирин Фолк“ ще се излъчват всяка събота и неделя в ефира на Фен Фолк ТВ от 18:00 часа. Повторенията ще бъдат съответно в понеделник и в четвъртък от 11:00 часа.

След премиерните излъчвания всеки епизод ще може да се гледа и в официалния YouTube канал – Fen Folk TV, както и в уебсайта www.fenfolktv.bg. По-кратки форми на епизодите с избрани акценти от гостуването на всеки от участниците, ще могат да се гледат отново в YouTube, както и във фейсбук страниците – FEN FOLK TV и ПИРИН ФОЛК – Pirin Folk Сандански.

Излъчване на повторенията са предвидени и за почитателите на фолклорната музика в ефира на Фен ТВ – всяка събота и неделя от 12:00 часа.

“Иска ми се от всеки Фестивал да остане поне по една песен, която целият български народ да запее, дори да не е наградена. Всичко е условно в този живот, но когато огромна част от народа хареса една песен, дори тя да не получи награда на журито или на публиката, но получи най-голямата награда – да стане любима песен на народа, това вече наистина е голям успех и “Пирин Фолк” може да се похвали с не една и две такива песни…”. 

Това споделя един от гостите в първия епизод на поредицата. Кой е той и какво още разкри, ще научите точно в 18:00 часа на 2 юли /събота/ само по Фен Фолк ТВ!

***

За “Пирин Фолк” Сандански 2022:

Организацията на 30-то юбилейно издание на международния фестивал „Пирин Фолк“ Сандански 2022 е в разгара си! По традиция престижният конкурс за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство на песен от македонската фолклорна област ще се състои в края на месец август:

– 26 август (петък): VI-то издание на „Детски Пирин Фолк“ – Конкурс за изпълнителско изкуство за деца между 8 до 15 години и награждаване на победителите.

– 27 август (събота): Конкурс за изпълнителско изкуство и награждаване на победителите.

– 28 август (неделя): Конкурс за авторска македонска песен и награждаване на победителите.

Организаторите – Фен Фолк ТВ и Община Сандански, напомнят, че кампанията за набиране на песни и участници за “Пирин Фолк и “Детски Пирин Фолк” 2022 все още е отворена и днес (27 юни) – до 18:00 часа.

Всички подробности относно записването за участие, Правилник „Пирин Фолк“ 2022 и Правилник „Детски Пирин Фолк“ 2022, както и допълнителна информация, може да бъде открита на www.fenfolktv.bg  и www.pirinfolk.com  

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.