• office@fantv.bg

Новият проект на Мира “Kazim, Kazim” е песен, която има 20-годишна история. Изпълнителката на Diapason Records дава свой прочит на парчето, след като внася някои съществени промени. Песента е подходяща за всеки празничен повод и със сигурност ще допадне на всички любители на танцувалните ритми. Премиерата на видеоверсията се състоя в ефира на ФЕН ТВ и в официалния YouTube канал на медията.

Мира чува за първи път песента на сватба и веднага я харесва. Започва да се интересува чия е и след известно време разбира, че автор на музиката е Gunaydin Shen, който освен това изпълнява и оригиналната версия. Тя се свързва с него и получава разрешение да направи своя версия на парчето. Мира обаче настоява това да се случи само при условие, че самият Gunaydin вземе участие.

Той е изключителен кларинетист и виртуозните му изпълнения придават страхотно звучене на парчето. Много държах лично той да се включи и съм щастлива, че се съгласи.“, разказа Мира.

Оригиналната версия е изцяло на турски, но певицата на Diapason Records прави куплетите на български, като самата тя е автор на текста. Променя и припевите, като запазва само един от първоначалния вариант, а останалите прави различни, с нов текст на турски. Така Мира създава песен, която е посветена на всеки празничен повод, а не на конкретно събитие.

„В новия текст се пее за всички членове на семейството, става дума за празник, без да се уточнява какъв, така че е подходяща за всеки повод, независимо дали е сватба, годеж или друго! Надявам се, че ще се хареса на хората и ще стане неразделна част от всяко парти!“, обясни Мира.

Аранжиментът и записите са дело на Валентин Цигуларов. Той е музикант с голям опит, който е бил част от орк. Фаворит. Богатият му опит на подобни мероприятия му помага да знае най-добре как точно трябва да звучи една песен, която да е подходяща за празник. Той реализира и видеоверсията на песента. Заснета е в едно от най-модерните заведения в Стара Загора.

Гледайте видеото Мира feat. Gunaydin Shen – Kizim, Kizim в ефира на ФЕН ТВ и в официалния YouTube канал на медията:

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.