• office@fantv.bg

Верни на стила си мъжка фолклорна група „Годлевски Великден“ представят новата си авторска песен „Пукнала“ заедно с Diapason Records. Премиерата на видеото се състоя в ефира на Фен Фолк ТВ и в официалния YouTube канал на медията. Можете да я гледате и в ефира на ФЕН ТВ.

Песента „Пукнала“ е по музика на Теофил Гешев. Той създава и нов текст, базиран на стара народна песен. Заглавието е на специфичен диалект, характерен за региона и по шеговит начин представя усещането, когато се ядосваш за нещо. Аранжиментът на песента е дело на големия Димитър Динев.

Песента е снимана в къщата на Радон Тодев, който загива заедно със своята чета на Кръстовден  в село Годлево по време на Илинденско-Преображенското възстание. Режисьор на видеото е Ненчо Касъмов.

Песента „Пукнала“ е част от предстоящия албум на МФГ „Годлевски Великден“, който ще бъде издаден съвсем скоро  от Diapason Records.

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.