• office@fantv.bg

Поетесата Надежда Захариева, създавалa текстовете на едни от най-обичаните песни от златното време на попфолка, даде първото си интервю за Фен ТВ и сподели интригуващи факти и любопитни моменти от творческия си път, свързан с най-популярния жанр у нас.

Всички познават и знаят наизуст любими хитове като „Обич за двама“ на Лия и Кондьо, „Единствен мой“ на Софи Маринова, „Пеперуда“ на Кати и много други. Всички те са сътворени от перото на Надежда Захариева и са се доказали, оставайки във времето.

Но как започва всичко за поетесата. Предложението да започне да пише текстове за попфолка идва в тежък за нея житейски момент.

„Това бяха едни трудни времена, в които нашето семейство, честно казано, изпитваше финансови затруднения.“, споели тя в студиото на Фен ТВ.

Тогава при нея отива млада изпълнителка, която получава три красиви любовни балади. Когато други нейни колежки чуват текстовете, започват да търсят Надежда Захариева с желание да създава лирика и за тях.

Поетесата не крие признателността си към Ненчо и Виктор Касъмови, с които се среща и започва да работи активно.

По-сигурно и по-спокойно започнах да живея, когато се свързах с Ара аудио-видео. Благодаря на Ненчо и на Виктор Касъмови, защото имах редовно работа.“, довери тя.

Когато започнала да пише текстове за попфолка, някои реагирали остро затова как съпругата на Дамян Дамянов ще работи за нещо, което се смята за „второ качество“. Тя самата обаче няма предразсъдъци и вярва, че „всеки човек има право да харесва това, което му е приятно, което му ляга на сърцето“. Надежда Захариева признава, че е щастлива, че животът я е срещнал с попфолк изпълнителите.

Поетесата разказа пред камерата на Фен ТВ как точно се случва процеса по създаването на един текст:

Аз не мога да напиша текст, ако не познавам певеца. Срещам се с този, който ще пее, защото текстът трябва да изразява него. Той трябва да има чувството, че сам е написал тези думи. И аз снемам анамнезата на душата му. Така както лекарят снема анамнезата на болния, за да види какво ще му помогне да бъде излекуван и аз снемам анамнезата на душата на певците.

Какво още споели поетесата Надежда Захариева в ексклузивното си интервю за Фен ТВ, вижте във видеото:

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.