• office@fantv.bg

XXXI-то издание на  „Пирин Фолк“ Сандански 2023 ще зарадва почитателите на македонската музика с истинска плеяда звезди, които ще озарят сцената на 25, 26 и 27 август. Организаторите от Фен Фолк ТВ залагат на популярни и обичани изпълнители, които многократно са се изявявали на сцената на Фестивала и са удостоявани с редица отличия. „Пирин Фолк“ Сандански ще се превърне в истински  празник на музиката и за невероятното изживяване в трите вечери в Летния театър ще допринесат любимите изпълнители Райна, Вили Рай, Иван Дяков, Теодора, Радостина Паньова и Емилия.

На 25-ти август (петък) ще се състои VII-то издание на Детски Пирин Фолк – конкурсната вечер за изпълнителско изкуство за деца между 8 и 15 години. След приключване на конкурсната програма ще бъдат връчени наградите. Гост-изпълнител ще бъде невероятната Райна, която има редица призове от Фестивала в годините и сега се завръща на сцената на Пирин Фолк, за да развълнува публиката с изпълненията си.За доброто настроение на гостите в Летния театър и пред малкия екран ще се погрижи неподражаемата Вили Рай, която също има множество изяви на сцената на престижния форум.

На 26 август (събота) ще се проведе Конкурса за изпълнителско изкуство, а в края на вечерта ще бъдат обявени наградените. За красивите изпълнения ще допринесе специалното участие на един от най-обичаните фолклорни изпълнители Иван Дяков, който многократно се е изявявал на сцената на Фестивала и е носител на редица награди от престижния форум. Той ще представи самостоятелни песни, но също така и дуетни изпълнения с дъщеря си Ивана Дякова. Фестивалната вечер ще се изпълни с още по-красива македонска музика с присъствието на изключителната Теодора, която също се е изявявала на сцената на Фестивала и сега ще поднесе на публиката специално подготвен фолклорен рецитал.

На 27 август (неделя) зрителитеще се насладят на най-вълнуващата част от Фестивала – Конкурса за авторска македонска песен. След финала на конкурсната програма ще бъдат връчени наградите.С изпълнения на сцената ще се изявят победителят в Детски Пирин Фолк и отличеният с I-ва награда от Фестивалното жури в Конкурса за изпълнителско изкуство. В последната конкурсна вечер специален гост ще бъде талантливата Радостина Паньова, която многократно се е изявявала на сцената на престижния форум, а в неделната вечер ще представи за първи път нови неизпълнявани досега песни. Грандиозният финал ще постави ангелският глас Емилия, която се завръща на сцената на фестивала след дълги години и е подготвила специална програма с любими македонски фолклорни песни.

От 12 юли 2023 г., билетите за „Пирин Фолк“ Сандански 2023 са в продажба в мрежата на Eventim и Туристически информационен център – Сандански.  

Организатори: Фен Фолк ТВ, Община Сандански, Мюзик Медия Клъстер

Билети:

https://www.eventim.bg/bg/bileti/pirin-folk-sandanski-2023-sandanski-leten-teatr-gr-615986/event.html

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.