• office@fantv.bg

Днес в ефира на Фен ТВ премиера направи новото видео на Радостина Николова„Любовен мерак“. Музикалното предложение на изпълнителката на Diapason Records е великолепна китка от двете песни: „Що си ми, сине, весело“ и „Се залюбили“, които тя решава да обедини.

За аранжимента се доверява на Сашко Митковски, а миксът и мастеринга са дело на Симеон Сомлев.

„Песните са ми познати още от детските години. Те са от репертоара на прочутата Васка Илиева. Във времето постоянно си ги пеех, докато в даден момент реших да ги представя със свой прочит и звучене.“, каза Радостина Николова.

И двете композиции в китката са посветени на вечната тема за любовта.

„Избрах точно тези две песни, тъй като са посветени на незабравимата любов – тема, която винаги е актуална. Те са разказ за двама влюбени и тяхната силна и чиста обич, както и мерака за неизживяната любов от пръв поглед. До момента нямах в репертоара си китка от песни, която да е с различно звучене и се радвам, че провокирах себе си да направя подобен проект.“, сподели още фолклорната изпълнителка на Diapason Records.

Песните ни потапят в красотата и богатството на македонската фолклорна област. Игриви, закачливи и с много настроение те са в размер 9/8  или както са по-популярни – Ганкино хоро и Джангурица, които всички любители на народните танци обичат.

„Тази традиция всички хванати за ръце, предавана от поколение на поколение още от дълбока древност, трябва да се цени и опазва, за да може и бъдещите поколения да се радват на магията на българското хоро.“, категорична е Радостина Николова.

Участие в клипа взимат танцьорите от Формация „Накит“ с художествен ръководител Венцислав Костадинов, който създаде  хореографията.

Специални благодарности на г-жа Евгения Атанасова –  директор на Общински исторически музей – град Радомир за предоставената възможност за заснемане на видеото в „Стойовата къща“. Освен на това прекрасно място, снимките са реализирани и на територията на Етнографски комплекс „Вароша“  – град Благоевград.

За роклята във видеото певицата се доверява на Ваня Борисова от „Носии Ванина“ – град Стара Загора. Гримът и прическата са дело на Мария Желанкова.

Режисьор на клипа е Ненчо Касъмов, а операторВеселин Сивков.

Може да гледате видеото „Любовен мерак“ на Радостина Николова в ефира на Фен Фолк ТВ и Фен ТВ, както и в YouTube канала на Фен Фолк ТВ. Песента е налична в стрийминг платформите.

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.