• office@fantv.bg

Едно от най-популярните лица на българската музикална сцена – супер успешният изпълнител, продуцент и хитмейкър Криско ще издаде дебютния си албум през 2023 година само с нови песни. Това разкри самият той при гостуването си в рубриката „Звезден гост” в ефира на ФЕН ТВ.

„Въпреки че 2023 година ще ми бъде 16-та година от старта на моята кариера, аз още нямам албум. Но през следващата година ще излезе дебютния ми албум, който ще е само с нови песни. Ще има 12 чисто нови песни. В албума ще има за всекиго по нещо, защото аз не мога да се задържа само в едно амплоа. Дори ще има песни с хора, които не са музиканти, но са супер известни. Гарантирам, че е ще е много интересно!“, каза топзвездата.

По време на гостуването си в студиото на „Звезден гост” Криско разказа за своето детство и за начина,  по който е започнал своята творческа и професионална кариера. Той сподели, че е искал да следва в различна сфера от музиката.

„Пробвах да кандидатствам не с музика…. Масови комуникации исках да следвам, но просто съдбата твърдо беше решила, че аз трябва да се занимавам с музика и ме приеха в Музикалната академия, а по-късно и тонрежисура. И всичко се завъртя около музиката.”, разказа той.

За Криско музиката е начинът му на живот и дори признава, че той не го приема като работа.

„Нямам усещането, че имам дори един работен ден”, допълни още певецът и даде съвет на всички, които не си харесват работата, да инвестира в нещо, което ще им доставя удоволствие.

 „Когато започвах своята кариера, исках да създам малко повече контакти и да си намеря работа в радио или телевизия. На мен винаги целта ми е била да работя в радио или ТВ, защото аз обичам  радиото и телевизията, обичам работата на хората зад кадър в тези професии и това ми е доставяло удоволствие. А това, че станах само малко по-популярен, е само бонус”, призна още едно от най-популярните лица на българската музикална сцена.

По повод дуетите, които направи през последните години, Криско разкри, че винаги е обичал да експериментира и да миксира всякакъв вид музика.

„Преди 15 години започнах само с рап парчета, след това с поп, регетон. Направих много песни с хора от попа като Мария Илиева, Лора Караджова. След това, като се изчерпаха тези неща, исках да направя други неща и най-вече да предизвикам себе си. Затова много исках да вкарам изпълнители, които лично харесвам и да се омешаме. Освен това, никога не съм бил човек, който да разграничава стиловете и отрича нещо. Едни от любимите ми попфолк изпълнители са Галена, Тони Стораро и затова ги поканих в мои проекти, които за моя радост станаха много сполучливи”, довери изпълнителят.

Криско разказа и как е решил да смени попрището от певец на продуцент.

„Когато правиш музика, защото аз правя и текстовете, музиката и аранжиментите… много често имам идеи, които не мога аз да възпроизведа. Правя песен, която не е за мен и тогава си казвам, че трябва да я дам на някой друг. И съответно след като направих песни за някои изпълнители, реших да си направя моя музикална компания, в която да продуцирам артисти.”, сподели той.

Криско призна още, че му е много интересно да бъде продуцент, защото това за него е едно предизвикателство. Той разкри, че когато създава песен за даден изпълнител, тя трябва да бъде характерна за него, но е важно и да остави своя почерк в нея. И даде пример с дуетите си с Галена и Тони Стораро и как в частта, в която те пеят, показват себе си и собствения си стил, но когато са заедно – звучат по различен начин.

Криско отговори и на въпросите на зрителите, като дори изпя на живо някои от своите песни. 

Какво още сподели Криско в рубриката „Звезден гост” по ФЕН ТВ вижте във видеото.

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.