• office@fantv.bg

Днес в ефира на Фен ТВ премиера направи видеоклипа „Наздравица“ на Стоян Петков. Новият проект на изпълнителя на Diapason Records е посветена на любовта между двама души.

Фолклорния изпълнител дава нов живот на песента с оригиналното заглавие „Хей, крьчмарьо“, дело на Красимир Христов, познат на публиката като дългогодишен ръководител на оркестър „Кристал“.

„Това е песен, която знам и обичам от детските си години. Няма да забравя, когато излезе албума на оркестър „Кристал“ през 1994-а година! Още тогава ми стана любима и се радвам, че сега успях да направя своя прочит на тази прекрасна композиция“, сподели Стоян Петков.

„Наздравица“ е втората песен, която изпълнителят прави след излизането на дебютния си албум „Кой що ме чуе да пеям“.

„Вярвам, че съдбата винаги се намесва, когато човек е на кръстопът. След излизането на „Никога не се заричай“, бях изключително затруднен да избера каква да бъде следващата песен, която да запиша. Ходих на гости при моите близки в Ямбол в края на миналата година. Търсейки стари записи на народни песни, попаднах на една от аудиокасетите, на които съм се записвал как пея като дете. Стана ми интересно да я прослушам и с изненада попаднах точно на песента „Наздравица“. Усещането беше много особено – връхлетяха ме спомените от детството и нямах колебание, че това трябва да е новата ми песен. Чух се с Краси Христов и Тони Дачева. Двамата прегърнаха идеята и ето че „Наздравица“ вече е факт“,  разказа с вълнение Стоян Петков.

Музиката и текстът на „Наздравица“ са дело на Красимир Христов, а за аранжимента фолклорният изпълнител се доверява на Виктор Йорданов – Кардама.

Хореографията във видеото е поверена на Танцова формация „Балканджии“ с художествен ръководител Петър Немски. За първи път виждаме и музикантите, които стоят зад направата на песента –  акордеониста Венелин Башев и цигуларя Иван Стоянов.

За локация на снимките е избран ресторант „Мегдана“ – град Пловдив.

Красивата фолклорна носия, която Стоян Петков носи във видеото е предоставена от Васил Василев, познат като хореограф на ПФА „Родолюбие“, гр. Кюстендил.

Режисьор на клипа е Ненчо Касъмов, а операторВеселин Сивков.

„Ще бъда щастлив, ако докосна хората с тази песен, защото тя е специална за мен. По детски се връщам отново в онези мигове, когато я записах на аудиокасета. Тогава дори и в най-смелите си мечти не съм предполагал, че ще дойде момент, в който ще я представя като професионален изпълнител на широката публика. Празнувайте с „Наздравица“! Обичайте с „Наздравица“! Споделяйте миговете с любимия човек с „Наздравица“!“, каза Стоян Петков.

Видеото на „Наздравица“ на Стоян Петков може да гледате в ефира на Фен Фолк ТВ и Фен ТВ, както и в официалния YouTube канал на Фен Фолк ТВ. Песента е налична в музикалните платформи. 

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.