• office@fantv.bg

Днес в ефира на Фен ТВ премиера направи новият музикален проект на Теодора и Хамид Имамски – „Мори, кой ти купи“. Песента е включена в последния албум на изпълнителя „Галене са не забаре“.

Идеята за дуета между звездите на Diapason Records – Теодора и Хамид Имамски се заражда преди една година, когато двамата обичани изпълнители се запознават на съвместно участие. Магнетичната Теодора държи в своя репертоар да представя изворни фолклорни произведения, а Хамид Имамски открива композицията.

Искам да благодаря на едни от най-изявените народни певици от района на село Брезница – Нафие Косин и Сануша Гюзум, които ме запознаха с тази песен. С нея искам да пожелаем на любителите на българската народна музика и нашите почитатели да ценят и пазят богатство на нашата фолклорната съкровищница.“, сподели изпълнителят.

Музиката и текстът на песента са народни, а за аранжимента се доверяват на виртуозния музикант Недко Маджиров. „Мори, кой ти купи” е перфектно съчетание между двата специфични гласа на Хамид Имамски и Теодора.

Това е закачлива изворна песен от крайните Западни Родопи и Пирин. Клипът е сниман около Разлог и Банско. Песента представя любовен сюжет и разговор между двама влюбени. Композицията представя красотата и богатството на носията на българката и нейното значение в обществото. С прекрасното изпълнение на Теодора се получи уникално и съм сигурен, че ще бъде оценено от любителите на автентичния фолклор.“, сподели Хамид Имамски.

Този път излязох извън зоната си на комфорт – странджанските песни. Там е силата ми, но съм отворена да изпълнявам и мелодии от други краища на страната. Благодаря на Хамид за съвместната работа. Песента ми е любима и ще я пея с радост на участията си.“, каза Теодора.

Във видеото „Мори, кой ти купи“ двамата изпълнители на Diapason Records са облечени в прелестни носии и показват красотата и багрите на българската шевица. Режисьор на лентата е Ненчо Касъмов.

Може да гледате видеото „Мори, кой ти купи“ на Теодора и Хамид Имамски в ефира на Фен ТВ, Фен Фолк ТВ, както и в YouTube канала на медията. Песента е налична в популярните стрийминг платформи.

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.