• office@fantv.bg

„Свети Георги“ е поздравът на Теодора към българите за Деня на храбростта и празника на Българската армия 6 май. Изпълнителката на Diapason Records представи авторската си композиция на фолклорна основа в ефира на Фен Фолк ТВ.

„В новия си авторски фолклорен албум ще заложа на няколко тематични песни. Една от тях е тази, една от най-любимите ми е. Всеки познава някой Георги. Моят баща също е Георги и за семейството ми този ден има огромно значение.“, сподели Теодора. Георги е най-разпространеното мъжко име у нас – според националната статистика така са кръстени 178 хил. българи.

„Текстописецът Йордан Гергов първо написа стихотворение, което с всяка дума оживя пред мен. Мелодията сама ми дойде за секунди.“, разкри част от творческия процес певицата.

Тя изпратила мелодията на аранжора Сашко Митковски, който веднага започнал да работи по аранжимента. Записите осъществила в студиото на музиканта в Република Северна Македония.

Песента не е само поздрав за имениците. Тя е и молитва за ново начало на живота след дългата зима, както и за по-добро бъдещe за всички хора в България: „За зелено всички да се хванем, / лошото да го забравим / и света дано за всички бъде / много по-добър от утре!“.

Снимките са реализирани на територията на храм „Св. вмч. Георги Победоносец“ в квартал „Горубляне“ в София.

Момичетата и момчетата от Фолклорна танцова формация „Асти Денс“ с художествен ръководител Николай Бояджиев партнират на Теодора.

Майсторският тоалет с автентични шевици на певицата е избродиран ръчно специално за нея от VEZE.BG.

Можете да гледате Свети Георги на Теодора в ефира на Фен Фолк ТВ и Фен ТВ, както и в официалния YouTube канал  на Фен Фолк ТВ. Песента е налична и в музикалните платформи Spotify, Deezer, Tidal, Apple Music и други. 

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.