• office@fantv.bg

Истински фурор предизвика спектакълът „Lepa Brena Project“, който разказва за живота на голямата балканска музикална звезда, краха на социализма и показва важни събития от шоубизнеса и обществения живот.

В пиесата играе актьорският състав на известния театър Bitef от Белград, а ролята на Lepa Brena се изпълнява от Jasna Duricic, която наскоро беше отличена за най-добра европейска актриса във филма “Quo Vadis, Aida”.

„Lepa Brena Project“ разглежда феномена на нейната популярност, трагичният разпад на бившата държава и злощастната съдба на всички нейни граждани. И всичко това разказано чрез жена, която е символ на бивша Югославия. Представлението показва цели пет образа на Lepa Brena, обединени в една обща история и послание.

Театралният спектакъл е създаден от монолозите на драматурзите Olge Dimitrijevic, Slobodana Obradovica, Maje Pelevic, Tanje Sljivar и хърватската писателка Vedrane Klepice, а всички лица на Lepa Brena са майсторски изиграни от четири актриси: Jasna Duricic, Jelena Ilic, Andela Jovanovic i Jovana Belovic и един актьор Vlada Aleksic.

“Пиесата ме трогна, актьорският състав прекрасно показа какво ни се случи в нашия социален, политически, икономически, но и емоционален живот чрез петте персонажа на Lepa Brena. За мен е чест, че епохата на бившата държава е показана чрез този проект, с посланието, че песента трябва да ни обединява, а не да ни разделя!” – сподели Lepa Brena след премиерата в Белград.

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.