• office@fantv.bg

120 са танцьорите, които подготвят хореографиите за 30-ото юбилейно издание на „Пирин Фолк“ Сандански 2022. Така, освен красиви песни, фестивалът отново ще предложи и богата танцова програма – невероятен спектакъл, който да докосне очите и сърцата на публиката.

Организаторите от Фен Фолк ТВ и Община Сандански отново се доверяват на местни танцови състави, ансамбли, школи и формации. Идеята е резултат от желанието им да осигурят възможност за изява на местните танцьори, а отличното им представяне през последните две години на сцената в Летния театър превърна тази идея в неформална традиция.

Общо пет формации от месеци работят усилено по подготовката на хореографиите за трите фестивални вечери на „Пирин Фолк“ 2022, който ще се проведе на 26, 27 и 28 август. Това са: Танцов състав “Празник” с ръководител Михаил Митрев; Танцова формация “Хоуп” с ръководители Невена и Валентина Станкови; Детски танцов състав „Звездица“ с ръководители Владислава и Станислава Димитрови; Ансамбъл „Македонци“ с ръководител Иван Занчев и Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ с главен художествен ръководител Гергана Костадинова.

Красивите хореографии, които екипите подготвят, съвсем не са единствената изненада. Такава обещават и специалните гост-изпълнители, част от които ще представят свои нови песни за пръв път именно на „Пирин Фолк“ 2022 – като подарък за публиката по повод 30-я юбилей на фестивала.

„Пирин Фолк“ расте, отива в други измерения със своя 30-годишен юбилей, благодарение на него се развива и македонската песен. И е хубаво, че всичко това се случва именно тук, в България“, казва Володя Стоянов–Войводата – един от гост-изпълнителите, който обещава да разкаже нови и красиви истории с песен.

Припомняме, че за юбилейното издание на фестивала като гост-изпълнители на сцената в Летния театър ще се качат също: Глория, Георги Гоцев, Илия Луков, Севдалина и Валентин Спасови, Невена Цонева, Васко Лазаров, Лия, Ива и Велислава Костадинови, Наум Петрески и Зуица Лазова от Севера Македония.

Програма: 

На 26-ти август /петък/ ще се проведе VI-то издание на Детски Пирин Фолк. Специални гост-изпълнители: Георги Гоцев, Невена Цонева, Васко Лазаров и Лия. 

На 27 август /събота/ ще се проведе Конкурсът за изпълнителско изкуство. Специални гост-изпълнители: Наум Петрески и Зуица Лазова, Илия Луков, Ива и Велислава Костадинови.

На 28 август /неделя/ ще се проведе Конкурс за авторска македонска песен. Специални гост-изпълнители: Глория, Володя Стоянов, Севдалина и Валентин Спасови. 

Билети: в мрежата на Eventim и Туристически информационен център – Сандански.  

Организатори: Фен Фолк ТВ, Община Сандански и Мюзик Медия Клъстер.

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.