• office@fantv.bg

Броени дни остават до началото на 30-тото юбилейно издание на фестивала „Пирин Фолк“ 2022 – още този петък, на 26 август. А организаторите обещават незабравим спектакъл за почитателите на македонската песен не само в Летния театър в град Сандански, но и пред телевизионните екрани. 

Със заявката отново да бъде най-медийно отразяваното музикално събитие в страната, почитателите на престижния фестивал ще имат възможността да го проследят по 5 /пет/ телевизии,  1 радиостанция, както и онлайн.  

Телевизиите, които ще предават фестивала на живо са: БНТ 1, БНТ 4, ФЕН ФОЛК ТВ, ФЕН ТВ и Ekids. Събитието ще може да се проследи и по радио Белла, както и онлайн-  през фейсбук страницата и YouTube канала на Фен Фолк ТВ.

Програма:     

  • 26 август /петък/ – Детски Пирин Фолк може да гледате по ФЕН ФОЛК ТВ, БНТ 4, ФЕН ТВ и Ekids.
  • 27 август /събота/ – Конкурс за изпълнителско изкуство може да гледате по ФЕН ФОЛК, ФЕН ТВ и БНТ 4;
  • 28 август /неделя/ – Конкурс за авторска песен на македонска песен може да проследите по БНТ 1, БНТ 4, ФЕН ФОЛК ТВ и ФЕН ТВ.

И трите вечери ще са достъпни онлайн за целия свят тук: FEN FOLK TV  и Fen Folk TV .  

Начален час на трите фестивални вечери и директното излъчване: 20:45 ч.

Организаторите от Фен Фолк ТВ и Община Сандански напомнят, че освен изпълненията на участниците в трите конкурсни вечери, зрителите ще имат възможността да се насладят и на изпълненията на специалните гост-изпълнители, които тази година са общо 13 на брой:  

На 26 август на сцената като гост-изпълнители очакваме: Георги Гоцев, Лия, Невена Цонева и Васко Лазаров. На 27 август гост-изпълнители ще бъдат: Наум Петрески и

Зуица Лазова от Северна Македония, Ива и Велислава Костадинови и Илия Луков. За 30-ото юбилейно издание на „Пирин Фолк“ 2022 на 28 август като гост-изпълнители на сцената на престижния фестивал ще се качат: Глория, Севдалина и Валентин Спасови и Володя Стоянов – Войводата.

Билети: в мрежата на Eventim и в Туристически информационен център – Сандански.

Организатори: Фен Фолк ТВ и Община Сандански

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.