• office@fantv.bg

Обичаните изпълнители Цветелина и Стоян Петков представиха първия фолклорен машъп в народната музика. Тракийската китка ще бъде част от предстоящите албуми на артистите и вече радва зрителите на Фен Фолк ТВ, ФЕН ТВ и може да бъде открит във всички дигитални платформи.

Цветелина и Стоян се познават повече от 15 години, а идеята за направата на първи фолклорен машъп се ражда по време на участие на изпълнителката. Тогава двамата представят няколко дуетни песни за всички гости в заведението. Седмица след това народният певец предлага официално да запишат в студио зародилата се идея, а Цветелина приема веднага. 

За аранжимента на „Тракийския машъп“, певците се доверяват на Виктор Йорданов – Кардама, а музикантите, които взимат участие в празничната китка, са Венелин Башев и Божидар Стрехин.

Припомняме, че изпълнителите представиха песента за първи път по време на тяхното съвместно участие в „Празника на град Девин и минералната 2022“.

 В тракийския букет са включени песните: „Наспа ли се, любе ле“, „Запалило се, мале мо“, „Алтъно ле, алтънчице“, „Я изляз, Донке ле“.

„Пожелаваме на всички почитатели на българския фолклор да се забавляват и нека всеки един да намери своята песен в нашия „машъп“, който да присъства на техния делник и празник“., казаха Цветелина и Стоян Петков. Можете да гледате видеото в официалния YouTube канал на Фен Фолк ТВ, както и в ефира на Фен Фолк ТВ и ФЕН ТВ.

Идеята на машъпа е да привлече възможно повече млади хора към фолклорната музика. Именно за тази приемственост се събраха двамата изпълнители.

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.