• office@fantv.bg

„Хубавите неща стават случайно! Истината беше такава- аз предложих на Азис да направим дует, той естествено каза веднага, че няма проблем, защото сме приятели и с удоволствие работим заедно”. Това откровение направи DJ Дамян при гостуването си в рубриката „Звезден гост“ по Фен ТВ.

Известният шоумен разкри цялата истина около създаването на един от най-големите му хитове – “Airport”. Той сподели, че всичко се е случило изключително случайно и в никакъв случай не е предполагал, че песента ще постигне такъв успех.

„Влязохме в студиото и нямахме абсолютно никаква идея и концепция. Азис даде една идея за музиката и започнахме да я правим с Деян Асенов. Когато той направи структурата на песента, Азис влезе в студиото, защото трябваше да запишем една импровизация и да структурираме песента къде ще има куплет и къде припев. Азис влезе и записа първата част – това бавното пеене, което е в началото мисля, че има съвсем малко пипнато по текста. И песента просто си дойде.“– разкри още DJ Дамян по време на интервюто си в „Звезден гост“.

Освен музиката, която дошла спонтанно, текстът също бил сътворен буквално за часове. Тримата, заедно с Азис и Анастасия Мавродиева се събрали в апартамента на краля на попфолка и го написали на един дъх.

„Аз го попитах мислел ли е нещо по текста, а той ми отговори, че просто така му е дошло. Запя тази първа част и после тръгнахме да мислим текст. Обаче аз като я послушах, като говорихме с Ваня и Яворчо, много ни хареса тази концепция и си казах, че случайни работи няма. То при Азис всичко е спуснато отгоре. Много е органичен. И му казах на Азис, че продължаваме в тази линия. Викнахме Анастасия Мавродиева, събрахме се и си спомням, че бяхме аз, Азис и тя, бяхме в апартамента на Азис и този текст го написахме в рамките на два часа.“– разказа той в ефира на Фен ТВ.

DJ Дамян сподели, че е бил сигурен в успеха на парчето в момента, в който седнали да изслушат финалната версия на песента и Азис се разплакал. Тогава шоуменът бил категоричен, че „Airport” има огромен потенциал и със сигурност много от слушателите ще бъдат докоснати от лиричния текст и мелодия.  

„Това не съм го казвал никъде, дано и Азис не ми се разсърди, аз го обичам много. Като записахме песента и я структурирахме вече цялата, преди да я мастерираме, има един вокал на Петър Ангелов-страхотен певец също. Като записа той вокала, като записахме и инструментите и бяхме при Деян в студиото и пуснахме цялата песен. Сега докато го казвам настръхвам целия. Като пуснахме песента и поглеждам Азис, защото усещам, че нещо се случва. Песента върви и на него му текат сълзите от очите. И ние бяхме в ступор. Само това като видях, понеже аз го познавам като чувствителност и човек какъв е, мене ми беше достатъчно.“– отдаде се на спомени DJ Дамян по време на участието си в „Звезден гост“.

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.