• office@fantv.bg

Фолклорният изпълнител Хамид Имамски издаде своята втора книга „Родопа в песни“. Това е поредната изненада, която той поднася на книжния пазар за всички свои последователи и почитатели. В разгара на летния сезон народният певец не спира да работи.

За премиерата на „Родопа в песни“ Хамид написа в своя профил в социалните мрежи:

„Скъпи приятели, драго ми е да ви съобщя, че поредният ми, обещан за вас проект, е факт! Втората ми книга „Родопа в песни“ вече е налична и може да се поръча на лични съобщения – както в профила ми, така и в страницата ми за фолклор – „Hamid Imamski – фолклор от корените“! На практика тя е отново един по-дълбок разговор с вас чрез песните ни и езика на родопския фолклор! Моето неуморимо търсене и желание да убедя публиката, че песните ни не са само ядене, пиене, танци и веселие, а много повече – нашето съществуване и съдба!”

„В книгата ще откриете описани от раждането ни до гроба редица обичаи и традиции, за голяма част от които няма достатъчна информация по различни причини или пък съществуващи, но недоразяснени – и всичко това отново чрез песните! Онзи пример за това как песните носят информация – в първата ми книга – „Родопа – чрез миналото към бъдещето“, тук вече е по-нагледен с плеяда от песни! Накрая представям около 150 текста на песни, на които знам мелодията и постепенно ги включвам в моя репертоар за вас! От сърце благодаря на български специалисти – езиковеди и историци, доказали се в обществото ни с професионализма си, като арабиста Мая Ценова и доц. д-р Стефан Дечев. Очаквайте представянето на книгата по места и организирано в близките седмици…! Пожелавам на всички ви едно незабравимо лято и крепко здраве!

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.