• office@fantv.bg

Фолклорният изпълнител Стоян Петков бе специален гост на официалната церемония по откриването на Международния турнир и Държавно първенство по спортни танци „Diana Cup 2022“. Събитието се проведе на 23, 24 и 25-ти септември в спортна зала „Диана“, град Ямбол.

Кръшни хора се извиха под звуците на песните „Стар мерак“ и „Василке млада, невесто“, което бе и прецедент, защото български фолклор за първи път звучи на подобно събитие. На откриването сред официалните гости бяха Валентин Ревански – кмет на община Ямбол, Георги Георгиев – кмет на община Тунджа, както и народния представител Кристиан Вигенин.

Тази година на международния турнир публиката се наслади на изпълненията в категория International Open Adult на Едгар Маркос и Алина Новак от Полша, които са финалисти на световни, европейски първенства и световни игри. Турнирът се организира от Министерството на младежта и спорта, Българска федерация на клубовете по спортни танци, Община Ямбол, Община Тунджа и Областна Администрация в град Ямбол. Световно известни имена от страните Италия, Франция, Германия, Гърция, Израел, Грузия, Молдова, Америка в спортните танци оценяваха състезателите на най-важния турнир в календара на БФКСТ.

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.