• office@fantv.bg

Бонка Илиева, по-известна като Бони, е българска попфолк певица и актриса участваща в множество благотворителни каузи, телевизионни предавания и проекти.

Родена е в град Сливен на 12 декември 1973 година. Започва да пее от ранна възраст. Нейният талант е забелязан за първи път от учителката й по музика още като дете. По това време тя е приета в хор “Съби Димитров” – Сливен, познат в града като клуба на първенците, където изпълнява хорови и самостоятелни песни, дуети, трио, квартети и секстети.

Бони притежава много рядък глас, наречен “Контраалт”, който е в много богат вокален диапазон, както в ниския, така и във високия регистър. Тя произхожда от семейство, в което няма певци и музиканти, и в началото има доста разногласия с родителите си, но на своя глава решава да продължи с музиката.

В началото, както и много други певици, пее в родния си град Сливен с местни музиканти по сватби и други мероприятия.

Когато е само 12-ти клас, заминава за бивша Югославия със собствен оркестър и работи там в продължение на три години.

Бони се завръща в България, за да реализира първия си албум. Освен това,  започва  участия с оркестър “Елит”. Така се стига до компилацията “No comment”.

По-късно идва покана от орк. “Кристали” и така се ражда албумът “Авантюра”, от който са хитовете: “Спри, не си отивай”, “Цветовете на дъгата” и “Ти нямаш сърце”.

В същото време, Бони работи и по самостоятелния си албум “Клада от страст”, издаден през 1998 г. Едноименната песен е тотален хит и до днес.

Следва втори самостоятелен албум – “Бисерни сълзи”, който Бони издава през 2002 г., заедно със “Съни мюзик”. В него са хитовете “Да се завърнеш” и “Бита карта”.

През 2004 г. издава албума “Полудявам ли”. В него изпъкват “Обичаш другата” и “Трябваш ми”.

Следва “Бони 2006” с хитовете “Не питай кога”, “Леката жена” и “Лудница”. Песни на Бони са включени и в множество компилации на “Съни мюзик”.

Албумът “Магия” е издаден през 2007 г. Песните “Пак пак”, “Магия” и “Всичко с теб” жънат огромен успех.

През 2015 г. Бони зарадва феновете си с албума “Продължавам”.

 

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.