• office@fantv.bg

Луна Йорданова, по-известна само като Луна, е българска попфолк певица. Има издадени общо 12 албума и е автор на голяма част от песните си, сред които „Тук-там, тук-там“, „Бягайте, крачета“, „Без теб не мога да живея“, „Любов от пръв поглед“, „Завинаги до теб“, „Пепел“, „Луна Президент“ и др.

Луна е родена на 2 април 1971 г. в гр. Шумен.

От малка проявява музикални наклонности, като пее и свири от 12-годишна на китара. Записва се в Математическа гимназия, като единствената с музикална паралелка, но не завършва, защото е изключена за лошо поведение.

От 15-годишна пее в заведения по морето, където крие истинската си възраст, за да получи разрешение. Мести се в столицата, където работи като секретарка в една фирма и едно от задълженията ѝ било да купува вестници. В един от тях прочита обява: „Оркестър търси певица с готов репертоар“. Отзовава се и бива избрана. Изнася множество концерти и има участия в цялата страна.

Следва периодът от 90-те години, в който Луна пробива в Швейцария – в сръбското заведение-ресторант „Гордония“. Там пее на сръбски, български, италиански, английски, немски. Завръща се в България под името Луна, като изпълнител на набиращия популярност попфолк жанр.

Участва във „VIP Brother 7“ през септември 2015 г. и „Big Brother All Stars 5“ през ноември 2017 г. През 2020 година е участник в осми сезон на предаването „Като две капки вода“.

 

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.