• office@fantv.bg

Нели Петкова е родена в Карлово, България. От ранното си детство тя е фокусирана върху развитието си като певица. Петкова учи фолклорни изкуства през цялата си академична кариера, завършвайки с дипломирането си в Софийския университет със специалност „Народно пеене“ Страстта й към народното пеене я накара да включи уникалния си вокален стил в своите поп песни.

През 2004 г. тя дебютира в Българското национално радио, където с народния оркестър на радиото записва четири песни. В края на тази година Нели Петкова спечели състезанието, за да стане водеща вокалистка на шоуто с номер едно в България, шоуто на Слави и Ku Ku Band. Последваха редица участия, включително над 1300 предавания на живо по националната телевизия (bTV), над 100 концерта в България и чужбина, 3 национални турнета: „Национално турне“ (2005), „Ние продължаваме“ (2007) и „ No Mercy “(2009), турне в САЩ и Канада„ American Tour “(2010). С Ku Ku Band тя записва 3 студийни албума – We Go On (2007), No Mercy (2009) и Македония (2010).

Уникалният глас и присъствие на Петкова впечатлиха много звезди от световната музика и шоубизнеса. Майкъл Болтън каза, че гласът на Петкова е „страхотен и изключителен“, а изпълнението й – „феноменално“. Холивудският актьор Кристофър Ламбърт, режисьорът Майк Нюел, Глен Хюз (Deep Purple), виртуозът на цигулката Найджъл Кенеди също бяха възторжени от изпълнението на талантливия певец. Петкова имаше удоволствието да пее на сцената с Boney M, Cypress Hill, Army Of Lovers, Scorpions, Snap, Asia, Ishtar, Toto Cotugno, Nazareth, Manowar, Uriah Heep, Accept, Nick Mason (Pink Floyd), Mezzoforte, Ricchi e Повери, Джон Андерсън (Да), Уил Салдън от оркестъра на Глен Милър, INXS, Елена Папаризу, Анна Виси, Таркан и много други. Освен музикалните си проекти, Петкова е спечелила адмирациите на телевизионната публика с лекотата и чара си като водеща на шоуто на Слави, Dancing Stars и музикално риалити шоу по bTV.

В края на юли 2011 г. Нели Петкова обяви, че започва солова кариера. Тя представи и първия си сингъл и видеоклип “Lucky One” feat. Миро Джи. Само за месец “Lucky One” се премести на върха на класациите и достигна Топ 3 на българската официална Airplay класация. Песента се излъчваше и по испанските CHR станции.

Нели е работила по множество проекти, включително гастроли в Европа и Северна Америка между 2012 и 2016 г. Тя издаде три сингъла на английски език „Bad“, „Land Mine“ и „Please Get Off Your Phone“, продуцирани от носителя на награда „Грами“. продуцент Марио Дж. Макналти.

Нели Петкова поставя финалните щрихи в англоезичния си албум, който ще излезе в края на пролетта на 2020 г. Тя работи с певеца / продуцент на наградите Грами Дейвид „Swagg R’Celious“ Харис и двамата са продуцирали три сингъла: „Body ”, „Sober” и „Broken ”.

Докато работи по албума, Нели Петкова продължава да обикаля както в САЩ, така и в Европа.

 

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.