• office@fantv.bg

Стоян Петков е роден на 01.07.1986 г. в гр. Ямбол. Още в най-ранна детска възраст проявява своите заложби и талант. В предучилищна възраст участва в различни конкурси за български фолклор и бива отличен с много отличия и грамоти.

Своето средно образование завършва в ПГ „Васил Левски“ – Ямбол в музикална паралелка. По време на гимназиалния си период, Стоян Петков взима участие в конкурса „Мараш пее“, където печели първа награда във своята възрастова група с песента „Продава се кардаш“ от репертоара на Вълкана Стоянова.

През 2006 г. фолклорният изпълнител записва бакалавър в специалност „Педагогика на обучението по музика“ към АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“, Пловдив. По време на своето следване, Стоян Петков работи в различни заведения и музикални мероприятия, изграждайки стила си на пеене.

2013-а е годината, в която изпълнителят се дипломира с отличие в специалността „Медийно – музикално редакторство“ отново в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“, Пловдив в степен магистър.

През годините Стоян Петков се изявява по сватби, заведение и различни музикални формати.

Неговата амбиция и желание за развитите го водят във екипа на Фен Фолк ТВ, където през 2017-а година прави и своите първи репортажи за телевизията по време на 25-то юбилейно издание на МФФ „Пирин Фолк, Сандански“.

В същата година изпълнителя подписва договор с Diapason Records.

По време на своята работа във Фен Фолк ТВ Стоян Петков работи усърдно, правейки репортажи в предаването „Фолклорна усмивка“. Паралелно с работата си като репортер, изпълнителят е водещ на различни музикални събития в цялата страна.

Стоян Петков е носител на три престижни отличия от 30-то издание на МФФ „Пирин Фолк, Сандански“ 2022 в категориите Изпълнителско изкуство и Авторска македонска песен на фолклорна основа.

  • III – та награда в категория „Изпълнителско изкуство“ за изпълнението на песента „В горите на Македония“
  • Наградата на журналистическото жури – за изпълнението на песента „В горите на Македония“
  • III – та награда в категория „Авторска песен на македонска фолклорна основа“ за песента „Цвето“ – текст, музика и аранжимент Цане Петров.

През 2022-а година, фолклорния певец издава своя първи албум „Кой що ме чуе да пеям“.

Албумът съдържа 12 песен от тракийската и македонската фолклорна област.

В албума, Стоян Петков има записани дуети с Цветелина, Тодор Кожухаров и Ашли. Композиторите, които стоят зад направата на песните от албума са: Виктор Йорданов – Кардама, Стоян Джамбазов – Джемби, Здравко Георгиев, Сашко Митковски, Цане Петров.

 

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.