• office@fantv.bg

Хамид Имамски е от с. Триград. Роден е на 24 септември в гр. Девин. Там завършва СОУ „Христо Ботев“.

Висшето си образование продължава в Лесотехнически университет със специалност „Горско стопанство“, където се дипломира като инженер-лесовъд по горско стопанство. След което защитава с отличен магистърската си теза „Изчисляване на продуктивността и запасите на мурсалския чай на територията на ДГС „Триград“ в специалност „Стопанисване на горите – специални ползвания в горите (недървесни продукти)“.

Образованието му не е свързано с музика, но тя е в сърцето му. Особено родопската песен. От дете пее на събори, празници и сватби. Още тогава се отличава с автентичното пеене. Когато е във втори клас за първи път се качва на голяма сцена на Националния фолклорен събор „Рожен“, където печели първо място и златен медал с песента „Момне ле, мари каматна“. Като малък става част от групата за автентични песни към НЧ „Изгрев“-1936″, с. Триград, където пее и до днес.

Изявите му се простират извън пределите на България. Многократно гостува на събори на български общности в Турция и Гърция, където с часове пее свидни автентични родопски песни.

Той е самоук талант. Никога не е получавал професионални уроци. За него родопската певица Радка Кушлева е светилото на автентичния родопски фолклор.

Изпълнителят издирва и записва над 500 автентични родопски песни, благодарение на своята прабаба Хасибе Кьорчева, която доживява 108 години. Голяма част от тях са от бита и традициите на помаците. Интересното е, че успява да научи оригиналното им звучене, така както са ги пели преди години.

Първия си самостоятелен албум „Чеирен се е запалил“ издава през 2018 г. Съдържа 10 автентични песни от всички части на Родопите. Сюжетът им е свързан с истински човешки съдби, история и бит от преди няколко века. През 2019 г. е преиздаден, поради изчерпване на тиража.

 

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.