• office@fantv.bg

Явор Янакиев е роден в бедно семейство във Варна през 1983. Когато е на 13 години баща му изоставя семейството си, а майка му заминава да работи в Гърция с цел да може да го издържа. Учи в Професионална Гимназия по Електротехника и Строителство в град Търговище и завършва 8 клас. След това явно училището не може да задържи интереса му и той сменя над 12 училища до 10 клас, сред които Механотехникума в град Търговище и Техникума по корабостроене и корабоплаване в квартал Аспарухово град Варна. През това време Явор работи различни професии за да помогне в издръжката на семейството си като най-често е бил продавач.

В началото Явор е известен като Puff-а заради приликата с американската легенда в рап бизнеса Puff Daddy. Артистичният му псевдоним – 100 Кила произлиза от варненския жаргон – когато някой “храни” или “нарежда” друг до такава степен, че поелия започва да изпитва тежест, която усеща като 100 Кила на гърба си. С него Явор стартира музикалната си кариера в бившия лейбъл на Мишо Шамара – “R’nB Records”. Освен като рап артист, Килата се изявява и като DJ по набиращите скорост “черни партита” успоредно с появилата се за втори път “хип хоп вълна”. Винаги забавен, свеж с добре селектирана музика DJ 100 KILA умее да вдига настроението на публиката и бързо става един от най-добрите в бранша. Това разбира се му помага да усети какво желаят забавляващите се хора и им го предлага директно с първия си хит “В Клуба”. Той прави това доста преди колегата си 50 Cent, който избухна по-късно на американския пазар с хит озаглавен по-същия начин. Издателите от списание “Хип Хоп База” разпознават таланта и го представят в един от броевете като “скритото оръжие на R’n B records”. Следват още два чука – “Ритъм Басов” и “BOUNCE” и логично идва издаването на първия му албум “По добре гаден отколкото гладен”. “R’nB Records” преустановява съществуването си след като единия от съдружниците Ванко 1 е осъден и влиза в затвора. Килата работи основно като DJ на клубната сцена и след кратко затишие откъм музикална продукция се завръща отново с хит – “Свивам, Свивам”. Продължава с още един уличен чук “Коз, Бира”, после “O-Ye”, “П***и по масата” и “Минало време”, които стават част от втория му албум, озаглавен “Прехода на просветения”.

Взрив със “Ланец на врата ми” и “Кради, кради” и поредната рап вълна е налице. Следват “Цяла нощ”, “Виновен”,”SYSTEM”(към саундтрака на филма “Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела”), “Моето радио”, “Аз съм 6” и “Чужди грехове”, хитове които закономерно образуват третия студиен албум на 100 Кила – “ZLA10”.

Килата превзема клубовете и интернет с неповторимо поведение, енергия и професионализъм. Прави “шоу” в истинския смисъл на думата, разработва клубната сцена и прави път за останалите изпълнители от този стил. Рап изпълнителят се забавлява докато работи, това му личи и е една от тайните на успеха му.

100 Кила вдига оборотите и издава: “Каймака”, “Сливенският кашкавал”, “Di Boss” и “Percy” с D DOUBBLE E. Разделя се с компанията която дистрибутира продукцията му и основава собствен лейбъл ” Jabulah Entertainment”, чрез който “бълването на хитове продължава” – “Дяволският град” с Дичо, “Каше (refresh)” с NDOE, патриотичната “100 Гайди”, “4 червени луни” – експеримент с Цветелина Янева и “Газ до дупка”.

Стъпил върху такъв обем продукция 100 KILA утвърждава стабилно ниво и се доказва като най-успешния и здраво работещ рапър.

Продуцентите на телевизионни проекти забелязват успеха му и в борба за по-висок рейтинг започват да го канят. Следват участията в реалити шоуто „Къртицата“, телевизионните сериали “Домашен арест” и “Столичани в повече” и др.

Килата блести и в света на висшата мода. Той е първия български рапър официален представител на световно известна марка дрехи – в случая табелата покорила света “VERSACE”. Освен това създава и развива с успех собствена модна линия.  Част е от официалните български фен организации на “Manchester United” и “CADILLAC”. Участва активно в благотворителни каузи, свързани с развитието на младите хора в България. (Хонорари събрани от интервюта бяха дарени на училище в квартала му в град Варна – Аспарухово. Подпомогна изпращането на група перспективни младежи на олимпиада по математика и т.н.).

Превърнал се в чудовище на българския рап 100 Кила паралелно с музикалната си, гради и продуцентска кариера. Изпълнители като Лора Караджова, Маги Джанаварова, Гери-Никол, Бобо, Дичо от D2, Цветелина Янева и Нели Рангелова са продуцирани от него.

По отношение на музикалният пазар 100 Кила поддържа тежка категория и държи много сериозен коз – песен с един от най-големите действащи в играта – RICK ROSS, а скоро в интервю рап машината обяви, че разполага с готова продукция за следващите 5 години така, че историята продължава и интересното предстои…

 

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.