• office@fantv.bg

21-годишната Петя Панева е големият победител в осмия сезон на „Гласът на България“. Без да изневери на любовта си към българския фолклор в нито един от етапите на състезанието, тя пребори изключителната конкуренция в лицето на останалите финалисти.

Талантливата изпълнителка още от дете се увлича по народната музика. Има множество участия и награди на престижни национални и международни конкурси.  През 2017 г. на юбилейното 25-то издание на „Пирин Фолк“ печели Първа награда на фестивала в Конкурса за изпълнителско изкуство с песента „Китка ми шарена“. Изпълнението й е оценено с още два приза – Награда на журналистическото жури и Награда на публиката в Летния театър. През 2021 г. печели Втора награда в Конкурса за изпълнителско изкуство с песента „Ой, Гюрошице“.

В последния епизод на един от най-силните сезони в историята на музикалното шоу „мъничката Петя с огромния глас“, се представи блестящо и в трите кръга на финала. В първия етап тя пя в дует с Деси Добрева, а двете варненки представиха впечатляващ вариант на песента „Катерино моме“. Във втория кръг, когато от шестима участници в състезанието останаха четирима, Петя представи песента „Аврам Зорница“, с която в началото на сезона „обърна“ и четирите стола на треньорите – Галена, DARA, Иван Лечев и Любо Киров. В последния вокален двубой, в който се изправи срещу другия сериозен претендент за титлата, също от отбора на Галена – талантливият Георги Костадинов, тя изпя емблематичната песен на Янка Рупкина – „Калиманку Денку“, с която сложи върхова музикална точка на сезона и го спечели повече от убедително. Титлата „Гласът на България“ и чекът за 50 000 лева й бяха поднесени от миналогодишния победител – Георги Шопов.

За финалното си изпълнение момичето, което разплака с магичния си глас не един и двама от треньорите през сезона, беше облечено с оригинална кенарена бяла риза, подарък от нейния баща. А в първите секунди след победата й цялото й семейство се втурна на сцената, за да я прегърне и поздрави. Освен със страхотни и много силни участници, осмият сезон на „Гласът на България“ ще бъде запомнен с историческия финал, в който един срещу друг се изправиха двама участници от един отбор – този на Галена, а с победата на Петя бе нарушен и „победният ход“ на Мастър Лечев, който цели три пъти досега беше треньор на победителите в шоуто.

Много съм щастлива и благодаря на всички, които подкрепиха българска народна песен. С това мисията ми да пробудя фолклора успя“, сподели развълнувано Петя Панева, минути след като бе обявена за победител. „Благодаря и на Галена, че ми даде тази увереност да отстоявам позицията си и да „не отстъпвам“ от българския фолклор, който нося в сърцето си“, добави още тя.

Снимки: btv и архив Пирин Фолк

Processed with VSCO with preset

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.