• office@fantv.bg

Салам е роден в семейство на певци.

По време на юношеството си той пее заедно с ансамблите на баща си и чичо си. След като баща му стана твърде стар, за да пее, Салам зае неговото място, пеейки с чичо си под името Флорин Фермекатору. По този начин той става певец, високо ценен от феновете на жанра. Междувременно Салам се сприятели с ръководителя на групата Дан Бурсук. Той помогна на Салам да запише първия си сингъл, наречен „Ce gagică șmecherită“, през 2002 г. Той изигра важна роля, когато удари хита „Of, viața mea“ е издаден през 2000 г., изпята от Adrian Minune и Costi Ioniță. В края на 2002 г. Салам променя сценичното си име от “Fermecătorul” на арабското “Salam” (което се превежда като мир). Първата му песен постигна голям успех и поради тази причина той продължи да записва песни и да ги пуска на пазара с помощта на Дан Бурсук. По този начин той издава първия си албум на manele, който е изненадващо добре приет от феновете на жанра; албумът е продаден в повече от 40 000 копия. По същия начин Costi Ioniță записва един от албумите си, който се радва на голям успех, албумът, озаглавен „Doar cu tine“. Албумът е записан в Констанца, където Costi Ioniță има собствено звукозаписно студио.

Приятелството му с Дан Бурсук донесе само предимства, така че той се срещна с артисти от този жанр, художници като Вали Виелие, Николае Гуше и Даниела Дьорфи.

През 2008 г. изпълнява песен заедно с поп певицата Пола Селинг и Букурещкия симфоничен оркестър. Водещият на предаването описа изпълнението им като помирение между manele и масовата поп музика; в същото отношение текстовете на песента повдигнаха проблема с етническата непоносимост.

През октомври 2011 г. Салам си сътрудничи с босненския музикант Горан Брегович, заедно с когото записва “Hopa Cupa” и “Omule”, песни, които са включени в албума Champagne for Gypsies. Албумът е „в отговор на екстремния натиск, който циганите (ромите) изпитват напоследък в цяла Европа“.

Салам е вицепрезидент на Асоциацията на ромските художници, музиканти и артисти от Румъния. През декември 2005 г. той беше обявен за най-добрия изпълнител на манеле на годината. Според всекидневника Libertatea, политикът Mădălin Voicu и футболистът Marius Niculae са сред феновете му.

На февруари 2013 г. Салам записва “Сен Тропе”. Песента имаше неочакван успех, като официалното видео събра над 70 милиона гледания в YouTube, доколкото беше обвинен, че е копирал песента от българския певец Азис. Неговото видео стана популярно и беше класирано в най-гледаните видеоклипове в румънски YouTube през 2013 г., след песента на Андра, “Inevitabil va fi bine”. Оттогава има няколко концерта в страната и в чужбина, където живеят големи общности на циганите.

Сред най-хитовите колаборации са тези с Клаудия Паун и Николае Чужану, които се радват на голям успех в страната. Неговият хитов хит „Ești bombă“ , издаден през юли 2013 г. в сътрудничество с Шушану, бе разгледан от над 27 милиона души в YouTube. Песните, стартирани с Клавдия (“Ce bine ne stă împreună”, “Ce frumoasă e dragostea” и “Mergem mai departe”), включват теми като неизпълнима любов или желание да бъде близо до любим човек, като теми с голяма привлекателност за обществеността.

Днес, като Флорин Салам, той си сътрудничи със звукозаписните компании Nek Music и Big Man.

 

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.