• office@fantv.bg

Tanja Savic е сръбска попфолк певица.

Родена е на 20 март 1985 в село Радинац, Смедерево, Сърбия, тогавашна Югославия.

Става известна след участието си в „Zvezdе Granda 2004“, където заема трето място.

Желанието й да пее е още от детските й години. От 8-годишна възраст участва на детски фестивали. Tanja обича училището и е много добра ученичка, а до 4 клас – даже отличничка. Но, заради задълженията си към Grand, й се налага да завърши образованието си преждевременно – явява се на матурите по-рано.

Докато пее по кафенетата из Сърбия, Tanja решава да се яви на конкурса „Zvezde Granda 2004“. В деня на кастинга, обаче, смята да не се яви. Прави го само заради молбата на родителите си – и времето показва, че не е сгрешила. Именно емисиите на Grand й донасят голямата популярност. И макар че не побеждава в конкурса, тя се откроява от останалите и очарова публиката, която я класира на трето място.

Веднага след състезанието за звезди на Grand 2005, издава албума „Tako mlada“, с който печели огромната симпатия на публиката. Интересът на медиите към Tanja се засилва и често се пише за нея.

Популярността й расте от ден на ден и дори записва песента „Suknjica“, за филма „Ljubavni sabor u Guci“ през 2006.

Заедно с Banet Mojicevic, участва на Beovizijа 2007, с песента „Simpatija“.

На Grand фестивала през 2008, Tanja се явава с песента „Zlatnik“, която впоследствие става най-слушаната песен за 2008 година. От този момент младата изпълнителка си променя имиджа, започва да работи с известния стилист Aleksandаr Kapris. Пуска си дълга коса и си променя гардероба изцяло. През същата година записва втория си албум „Da, da“.

Tanja Savic става най-популярната и най-търсената певица на Grand, а публиката я обожава, понеже е скромна, а не скандална личност.

 

Проект и главна цел: BG16RFOP002-2.077-1859 , Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-1, Осигуряването на оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19

Резултат: Запазване на работещия персонал, икономически и финансови ефекти, запазване на добри партньорски взаимоотношения и преструктуриране на дейността

Обща стойност: 75 000 лв., от които 63 750.00 лв. европейско и 11 250.00 лв. национално съфинансиране.


Начало: 11.02.2021 г.

Край: 11.05.2021 г.